Jdi na obsah Jdi na menu
 


14-19.6.2015 LOH Plzeň

2. 8. 2015

Setkání mladých sportovců do 15 let hostil letos plzeňský kraj, a mezi všemi letními sporty byl poprvé i badminton. Úžasnou olympijskou atmosféru si užili hráči Káťa Stehlíková, Áďa Seibertová, Martin Siegl, Matěj Ehm a vedoucí výpravy Tomáš Seibert, který po organizaci MČR U15 si užil i organizaci této výpravy. Díky Tome.

2015-06-lodm--plzes-123.jpg          Martin si po MČR vybral trochu smůly na los, nejlepší byl nakonec v mixu, kde skončil s Káťou na 4. místě. Ve dvouhře prohrál s vítězem Cristianem Savinem z Benátek, když přitom celý první set vedl a prohrál až v prodloužení 20:22. Škoda, že neudržel pevnější nervy, protože potom by už další set nebyl tak rychlý a byl by o něčem jiném. Tak teď už si na Savina doufám věří, a do třetice doufáme, že to dopadne. Ve dvouhře Martin skončil na 7. místě, ve čtyřhře na 5. místě, když v pavouku narazili - hádejte na koho - no přece zase na vítěze Savina. Ale když chcete vyhrát, tak musíte prostě porazit všechny.

2015-06-lodm--plzes-031.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Vzhledem k tomu, že poslední den olympiády se hráči již badmintonových soutěží neúčastnili, našli si čas na návštěvy jiných sportovišť a měli tak možnost nasát neporovnatelnou atmosféru badmintonové soutěže a jiných - těch kolektivních, jako např. hokejbal, basketbal, či házená. Závěrečným zážitkem této bylo slavnostní zakončení, na kterém si mohli i zatančit nejen u ústřední melodie olympiády. Po zhasnutí olympijského ohně se pak vše ukončilo symbolicky ohňostrojem. Posledním zážitkem z Plzně (krom návštěvy McDonald) pak zůstane koupel části pardubické výpravy v kašně na náměstí. Atmosféra, která tento týden provázela prakticky všechny účastníky se dá popsat jediný slovem "SUPER". A já si ji v paměti uchovám velmi dlouho.

2015-06-lodm--plzes-016.jpg