Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky 2007-2008

21.06.2008 Petr Vomáčka X Jan Vondra (mistr ČR)

21. června nadešel pro Petra dlouho očekávaný den, kdy si vybral netradiční dárek k narozeninám. Na osobní trénink mu přijel Jan Vondra, letošní finalista mistrovství ČR a v současné době 72. hráč na světě a po Petru Koukalovi druhý nejlepší hráč ČR.

Po mírném rozehrání, kdy opravoval zejména pohyb a techniku úderů, došlo i na přátelskou hru, kdy nám předvedl, jak lehce a ladně vypadá badminton v jeho pojetí, jak se dají zkazit cca 3 míče za hodinu a jak se dá uhonit soupeř. Přestože Petra vystřídal ještě Lukáš i Pepa, skóre jsme raději nepočítali. A to nám ještě stále stíhal vysvětlovat, jak to má správně vypadat, a občas proložil hru pro diváky něčím pro zasmání a pro soupeře zákeřným úderem.

Naším úspěchem je, že se po 2,5 hodinách hraní aspoň zpotil. Jsme mu vděčni za obrovské množství nových informací o technice i taktice a tak máme další sezóny z čeho čerpat.

Doufám, že se mi podaří během prázdnin dostat nějaké video z tohoto tréninku na web, aby jste se mohli i vy pokochat jeho hrou.

29.03.2008 Mistrovství ČR U17 v Plzni

Lukáš Tlustý je prvním účastníkem z našeho oddílu na MČR, takže musím říci, že i dlouhé hledání ubytování v noční Plzni s plnými a hlavně těžkými taškami stálo za to. Do haly s 5 kurty jsme v sobotu dorazili první a v pohodě, cesta domů s minutovými nástupy a přestupy byla už přímo blesková. Domácí se nás na začátku ptali, kde ten Osík vůbec je, ale teď už si to určitě pamatují. Po slavnostním zahájení a zpěvu hymny se 28 chlapců a 26 dívek pustilo do zápasů, které rozhodovali oficiální rozhodčí.

Lukáš nastoupil nejdříve v mixu s Kristýnou Menšlovou z Hradce Králové, kde se jim oběma nedařilo a také díky nesehranosti prohráli celkem jasně. Ale byl to dobrý zápas na rozehrání a přizpůsobení se atmosféře v hale.

Ale nejdůležitější zápas Lukáše teprve čekal. Po 1,5 hodinové pauze nastoupil k zápasu ve dvouhře s domácím Adamem Košinárem, který je na 18. místě v republice, a kterého porazil ve čtyřhře už na minulém A turnaji.

Ve stylu – dám dělovou ránu – probíhal celý zápas, kdy se střídaly hlavně prudké smeče a zkrácení na síti. Oba se střídali ve vedení max. o jeden míč až do stavu 18:18, potom Lukáš s ledovým klidem donutil soupeře k chybám a 3 míči získal 1. set.

Druhý set probíhal obdobně, ale jen do stavu 12:12, potom Košinár zpřesnil hru a náhle vedl 12:17. Lukáš hrál dál naprosto v pohodě a přímo mazácky stáhl náskok soupeře a předjel ho až na konečných 21:18. Vítězství mu zaručilo slušný bodový zisk a postup na žebříčku na 25. místo v republice.

V dalším zápase hrál s nasazenou dvojkou, Ondřejem Králem z Brna, kde neměl moc šancí na úspěch. Soupeř předváděl nádherné klamavé údery, takže bylo poprvé k vidění, jak Lukáš nestíhá a dobíhá míče pozdě ( přesto je dobíhal, i když startoval jinam ). Prohrál sice 21:7 a 21:10, ale dokázal se poprat s nepříjemnou hrou a několikrát ji soupeři i oplatil, jak se podařilo i zdokumentovat na video, které bude časem na našich webových stránkách ke zhlédnutí. Skončil na turnaji stejně, jako nejlepší hráč VČ Tomáš Skála z Hradce Králové a lépe než Matěj Šváb z Dobrušky, na kterého se začíná v žebříčku dotahovat. Momentálně je se ziskem 620 bodů ze dvou A turnajů a dvou C turnajů na 3. místě v kraji a po redukci starších hráčů na konci sezóny poskočí na 15. místo v republice.

V kategorii U17 bude ještě příští rok, a když se mu podaří bodovat na větším počtu A turnajů, mohl by se probojovat i do první desítky v republice.

Takže do příští sezóny ti tvoji soupeři z oddílu přejí rychlé nohy, šikovnou ruku, rychlou myšlenku, dobrý postřeh a hlavně to vše používej na turnajích a na nás buď hodnější.

22.03.2008 Amatérský turnaj Pardubice

Společně s bývalým členem oddílu Lubošem Krupicou jsme vyrazili v sestavě Radek Kleich, Josef Zerzán a Karel Kundera na tradičně skvělý a silně obsazený amatérský turnaj v Pardubicích ( 60 hráčů a 8 hráček ). Na začátku nás zaskočil hlavně pan Horáček ( vedoucí turnaje ), když nám oznámil, že se budou jednotlivé zápasy hrát na 2 vítězné sety do 21 bodů a každý bude hrát min. 4 zápasy. Většinu nás s věkem a fyzičkou veteránů to silně zaskočilo a tak jsem během zápasů občas hledali plíce, které nebyli na svém místě, a nohy ke konci turnaje často nebežely tam, kam hlava chtěla. Přesto jsme zabojovali a celkem ze 17 zápasů jsme jich vyhráli 10.

V kategorii pokročilí hrál jen Karel Kundera, který 2 zápasy vyhrál a 2 prohrál ( 9-16 místo ) z 24 hráčů. Stejně úspěšní byli Radek Kleich a Luboš Krupica, kteří svedli stejný počet třísetových zápasů a stejně skončili s 2 výhrami a 2 prohrami, i když těsnými v kategorii amatérů, kde bylo 36 hráčů.

Pro všechny členy oddílů a známé Pepy Zerzána mám bohužel smutnou zprávu.

"Budete muset dál poslouchat, jak Pepa skvěle hraje !!! Tato sezóna je prostě sezónou Pepy !!! A to buhužel ještě neskončila. "

PEPA 2008

Jen co nastoupil na kurt, deptal soupeře psychicky i fyzicky, skvěle vždy přečetl hru soupeře a podle potřeby nasazoval rychlé péřové míče, tradiční tvrdé smeče i zákeřné kraťasy, takže nebýt školáckých chyb při podání, byla by i nouze o dramatické okamžiky. Se svým příslovečným štěstím, kdy se potkal s nejlepším hráčem turnaje až ve finále, stále vyhrával a našel svého mistra až vposledním zápase. Turnaj ukončil na 2. místě z 36 hráčů s džbánkem v ruce, který slíbil ve středu po tréninku naplnit, a s hodinami, které odtikávají čas jeho soupeřů.

22.12.2007 Oblastní přebor dospělých v Pardubicích

Na oblastní přebor se vydali pouze Josef Zerzán a Karel Kundera, a udělali moc dobře. V konkurenci 19 hráčů z Pardubic, Lanškrouna, Hradce Králové a Dobrušky se umístili na 5-8. místě ve čtyřhře, když porazili trenérskou dvojici Horáček-Dinga. Karel Kundera k tomu přidal ještě 5-8. místo i ve dvouhře, kdy po dvou vítězstvích nad Kofroněm z Pardubic a Dingou z Lanškrouna měl ještě šanci s Martinem Kulhánkem z Pardubic, ale na toho se mu tradičně nedaří. Hrálo se celkem na 6 kurtech a tak zápasy následovali velmi rychle po sobě.

24-25.11.2007 GPC Osík U13-15-17-19

GPA – U17 – Dobruška

8.12.2007 se Lukáš Tlustý zúčastnil turnaje třídy A společně s dalšími 28 nejlepšími hráči v republice v kategorii U17, a neztratil se tam. Ve dvouhře prohrál v 1. kole s Martinem Šídou z Liberce (19. v republice), a jak říkal, hlavně kvůli tomu, že se neměl na začátku s kým rozehrát. V zápase o pořadí porazil ve dvou setech Daniela Markovce z Českého Krumlova (24. v republice).

Ve čtyřhře s Tomášem Komárem porazili v 1. kole jednu z 8 nasazených dvojic ( Egermaier Jiří a Košinár Adam z Plzně ) ve třech vyrovnaných setech a podlehli až v dalším kole nasazené jedničce ( Šikal Karel a Richtr Josef z Benátek nad Jizerou ).

Lukáš si odnesl cenné body a hlavně si zahrál s těmi nejlepšími. Na turnaji se umístil ve dvouhře na 17-24. místě a ve čtyřhře na 5-8. místě. V republice mu nyní patří 30. místo ve dvouhře a 25. místo ve čtyřhře, v kraji 3. místo ve dvouhře a 3. místo ve čtyřhře.

A protože v této kategorii bude hrát ještě příští rok, můžeme čekat ještě zlepšení. A jak je vidět, i hráč z vesnického klubu se 2 tréninky týdně může konkurovat velkým klubům.

Děkujeme a přejeme další úspěchy.

Na republikovém žebříčku nám poskočili i ostatní hráči :

Dvouhra Čtyřhra Kraj

Andrle Ondřej 89 74 9

Krásný Jan 96 89 10

Částek Vojtěch 120 139 13