Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.12.2013 - GPD U9+11+13 Hradec Králové

23. 12. 2013

5.jpg

Roman Kočí
V jeho případě došlo pravděpodobně k přemotivování, protože podle vlastních slov už nemohl dospat, jak moc se těšil a velice si věřil na dobrý výsledek. Nakonec se sice rozehrál a dokonce v závěrečných zápasech ve skupině rozdával "kanáry". Bohužel to bylo již ve chvíli, kdy měl tak trochu smolně prohrané tři úvodní zápasy a tudíž i zavřenou cestu do dalších bojů. Nakonec tedy skončil na třetím místě ve skupině se skóre 2:3 na zápasy. Smůla, ale to se stává.

Na druhou stranu jestli si vybral smůlu teď, kdy se za turnaj žádné body nebraly, a nechal si štěstí na turnaj GPC do Dobrušky 4.1., tak je to zase plus pro něj. Takže se těšíme na jeho výsledky v přístím roce, kdy už bude mít jen štěstí a může tak sbírat body ve velkém.

 

 

2.jpg

Vanesa Víšková
Vanesa hned na první pokus prokázala srdce bojovnice a ve svém úvodním zápase dokázala v infarktové koncovce zvítězit ve třech sadách o jeden jediný bod (nehrála se totiž prodloužená hra o dva body) . Vítěznou náladu si přenesla i do druhého utkání kde již poměrně hladce přehrála soupeřku ve dvou sadách. Bohužel po tomto zápase si začala stěžovat na bolest ramene a zejména na fyzickou únavu. Od tohoto se i odvíjelo její další působení v turnaji a zbylé dva zápasy ve skupině prohrála. Přesto myslím, že skóre 2:2 na zápasy je více něž slibným příslibem do budoucna. A to chodí na tréninky pouhé dva měsíce, během kterých jsme techniku ještě vypilovat moc nestihli. 


10.jpgTomáš Novák
Po celý turnaj podával velice koncentrované výkony bez větších výkyvů a zejména koncovky setů v jeho podání mnohdy doháněly soupeře doslova k slzám. Do semifinále vstupoval se značným respektem, protože v něm narazil na Kalkuše z Benátek nad Jizerou, kterého měl možnost sledovat při zápasu s Jurčem z Lanškrouna ( se kterým Tomáš již v minulosti prohrál ) a v němž mu nedovolil více než čtyři míčky v setu!!!  Naštěstí Tomáš svou trpělivou hrou nepustil tohoto obávaného soupeře po celý úvodní set do většího než tříbodového trháku a to se posléze ukázalo jako rozhodující, protože v koncovce této sady se mu podařilo několika výtečnými výměnami soupeře 

7.jpg

ve skóre dorovnat a tento fakt se na soupeřově psychice podepsal do té míry, že vlastními nevynucenými chybami si sadu prohrál. Tuto nervozitu si přenesl i do úvodu druhé sady, kdy "věnoval" ještě několik relativně lehkých bodů a Tomáš toho dokázal využít a zbytek zápasu téměř bezchybnou hrou již kontroloval.
Naštěstí se tak projevila Tomášova nesrovnatelně menší zápasová a turnajová zkušenost v porovnání s některými jeho soupeři až ve finále, kde narazil na Kalinu hrajícího za TJ Sokol Dobruška. Tomáš sice i zde hrál poctivě a trpělivě a první sadu prohrál jen relativně těsně, ale úderová, taktická i technická převaha soupeře byla patrná. Druhá sada již vypadala na " hození ručníku do ringu", protože skóre 0:10 vypadalo doslova hrozivě. V tuto chvíli ovšem Tomáš dokázal, proč všechny ostatní soupeře doposud dokázal porazit. Místo toho, aby se psychicky položil a zápas odevzdal, začal daleko více riskovat, znatelně přitvrdil a ejhle: po celý den skvěle hrající Kalina, který všechny soupeře z kurtu vyprovázel s pěknou nadílkou, byl najednou donucen k vlastním chybám a nakonec se musel o osud setu ještě obávat, protože Tom ho dokázal stáhnout na konečný rozdíl pouhých tří bodů!
Takže, fantastické druhé místo a obrovská gratulace!!!


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář