Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Druhé kolo krajské soutěže družstev kategorie do 15 let se konalo v Dobrušce za účasti 6 družstev. Po prvním kole jsme byli na nádherném 2. místě za Pardubicemi A, když jsme se překvapivě dostali i před družstvo Dobrušky.

Naším cílem bylo v druhém kole udržet 3. místo před silnými družstvy Pardubic B a Hradce Králové, protože se nedalo čekat, že uspějeme v zápase s domácí Dobruškou s hráči i o dvě hlavy většími. Nezačali jsme právě šťastně už v pátek, kdy se pro nemoc omluvil Martin Siegl, od kterého jsme čekali přísun bodů. Takže soutež jsme zahájili v sestavě Jindřich Kocián, Standa Kundera a Dan Driml, které doplnily Katka Stehlíková z Lanškrouna a Lucka Krpatová a Lenka Kmoníčková z Pardubic.

První utkání s Hradcem Králové jsme zahájili hodně špatně, když Jindra i Standa prohráli dvouhry. Naštěstí je zastoupily děvčata a Katka i Lucka srovnaly stav. Stejně dopadly i čtyřhry a tak pro nás rozhodl mix, kde Jindra s Lenkou získali poslední bod. Osík - HK 4:3.

Utkání s Pardubicemi A bylo až moc jasné, nedokázali jsme urvat nějaký bod, přestože některé zápasy byly těsné.

Utkání s obry z Dobrušky bylo napínavé jen chvíli. Jindra odehrál pěkný zápas, ale nestačil na Čtvrtečku. Dan po hladce prohraném prvním setu se Sedlákem dokázal pořádně zabrnkat na nervy nejen Sedlákovi, ale i početným fandům Dobrušky, když změnou taktiky natolik rozhodil o dvě hlavy vyššího soupeře natolik, že celý set pouze stahoval Danův náskok. Škoda koncovky, kdy Dan prohrál jen o 3 body. Kdyby se zápas dostal do 3. setu, mohly by to být ještě hodně zajímavé. Smolně navázaly i děvčata, když obě těsně prohrály. Tím bylo utkání ztracené a čtyřhry a mix na tom nemohly nic změnit.

Povinné vítězství nad Rychnovem jsme zvádli skvěle, i když jsme nechali odpočívat naše největší opory Katku a Jindru.

V posledním utkání o všechno s Pardubicemi B získal první bod Jindra vítězstvím nad Ehmem, kdy zkušeně držel celý zápas ve svých rukou. Dan potom ve vyrovnaném zápase nestačil na Grunda. Katka ale vydřela vítězství nad Rózou Bártovou a velmi důležitý bod přidala Lucka, která s Nikolou Krpálkovou po prohraném prvním setu zmobilisovala síly a další dva sety těsně vyhrála. SUPER !!! Poslední vítězný bod přidali kluci Standa s Danem, kteří po hladce vyhraném prvním setu značně povolily, nechyli soupeře, aby se chytili, ale nakonec v nervózní koncovce 3. setu dokázali o pár bodů zvítězit. A vítězství bylo naše. Ve čtyřhře dívek Katka s Luckou sice prohrály první set, ale po této informaci se natolik zklidnily, že zápas také v pohodě vyhrály. Osík - Pardubice B 6:1.

V závěrečném hodnocení jsme se 14 body umístili na 3. místě,  pouze o skóre zápasů za Dobruškou a Pardubicemi A, které tuto soutěž vyhrály a pojedou reprezentovat na MČR družstev. Pohár a medaile za 3. místo jsou pro nás velikýjm úspěchem, dostali jsme se před Hradec Králové, Pardubice B  a Rychnov nad Kněžnou. Tímto úspěchem se také se soutěží loučí Jindra a Standa, kteří přecházejí do kategorie výš, ale zbytek družstva ve složení Martin, Dan, Katka, Lucka a Lenka můžou hrát ještě další dva roky.

Blahopřejeme a děkujeme všem hráčkám a hráčům za vzornou reprezentaci a také za soudržnost a vzájemné fandění a povzbuzování, které by hladce přehlušilo i startující tryskáče. Jediná smůla, že Martin si nemohl užít taky tuto atmosféru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář