Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 9. 2008

30 - Petr Vomáčka

25 - Pepa Zerzán (srpen 2008)

Zcela nečekaně absolvoval překvapený Pepa jednu srpnovou neděli dodatečnou kvalifikaci na olympijské hry na golfovém hřišti v Osíku. Po nejistém začátku dokázal splnit první disciplínu golf, kde ačkoliv potřeboval na odpálení, pardon, posunutí, prvních 20 míčků asi 100 úderů, nakonec splnil zkušeně odpal nad 100 m. Druhou disciplínu rychlostní kanoistiku posunul na začátek září, protože podle vlastního vyjádření by se v lodi neudržel ani vleže, natož ve stoje, jak mu nakazovaly podmínky.

Na první pohled pro něj byla velice snadná disciplína v atletice (hod míčkem mezi nohama dozadu na vzdálenost 10 m). Ale jen do té doby, než zjistil, že házet bude míčkem pingpongovým. U této disciplíny se velice nadřel a splnil ji s odřenýma ušima a přimhouřenýma očima rozhodčích za snahu.

Bravurně ovšem splnil další disciplínu skoky do vody (skok daleký z místa pozadu), kde hned po počátečním váhání, jak vlastně skočit, splnil limit 1m svým osobitým stylem. Vypadal u toho podstatně lépe než populární ruský skokan.

Poslední disciplínu maraton, jsme mu z obavy ze zranění a že by jsme ho už nenašli, změnili na šerm (jemnou hru zápěstím při patování na greenu), kde přímo exceloval a hravě vyrovnával hru soupeřů.

Přestože jednu discplínu bude teprve plnit, byl hned další den ke svému ještě většímu překvapení nominován za TJ SOKOL Osík, oddíl badmintonu na olympijské hry PEIPING 2008 - CHINA.

Po kolísavém výkonu, kdy skvěla zvládl střelbu (hod na cíl) a jachting (odfuk pírka do dálky), zcela vyhořel v moderní gymnastice (točení obručemi kolem pasu, kdy obvod byl skoro shodný) a v taekwondu (podcházení tyče). Vše zachránil v badmintonu, kdy v liniovém zápase se střídáním soupeře po každém míču nás nezachránilo od prohry ani postupné přidávání protihráčů na konci druhého setu, kdy jsme ani 6 proti Pepovi nedokázali obrátit nepříznivý vývoj zápasu.

Další disciplíny měl sice plnit až u Vodoucha, ale po hrdinném výkonu na pokraji sil, začal s další disciplínou hned - zápas (s 12 stupňovými činkami z Plzně). Velice rychle zvládl také šplh (u všech přítomných členů oddílu). Nejvíce námahy mu dala ovšem karikatura (vlastní po každé čince a k pobavení všech přítomných). Nelze se potom divit, že úspěšnost v zákeřném testu inteligence byla nízká a oslavná báseň byla potom plná úmyslných hrubých chyb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blahopřejeme a děkujeme za prodloužení života a namáhání bránice, které jsi námzpůsobil a těšíme se na nejméně dalších 25 let zápasů s Tebou. Ti, kteří se nezúčastnili, si mohou prodloužit život v přiložené fotogalerii.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář